Trump poartă „întreaga responsabilitate” pentru violențele de la Capitoliu

Trump poartă „întreaga responsabilitate” pentru violențele de la Capitoliu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Președintele Joe Biden le transmite americanilor că predecesorul său, Donald Trump, poartă „întreaga responsabilitate” pentru asaltul asupra Capitoliului de pe 6 ianuarie 2021, a anunțat Casa Albă, potrivit Reuters. Președintele american urma să susțină un discurs la Capitoliu, joi seară, la exact un an de la atacul soldat cu moartea mai multor oameni.

Președintele Biden "va arăta semnificația a ceea ce s-a întâmplat la Capitoliu și întreaga responsabilitate pe care o poartă președintele Trump pentru haosul și măcelul pe care le-am văzut și, în același timp, va demonta minciunile răspândite de fostul președinte în încercarea de a amăgi poporul american și pe propriii suporteri și de a-i distrage de la rolul pe care l-a avut el în acele evenimente", a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki. Ea a adăugat că președintele privește atacul de la Capitoliu ca pe „un apogeu tragic a ceea ce au însemnat pentru țara noastră cei patru ani sub președintele Trump”.

Fostul președinte plănuia să organizeze o conferință de presă la reședința sa din complexul Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, dar a anulat evenimentul după ce consilierii săi l-ar fi avertizat că va avea parte de o acoperire negativă din partea presei.

Patru civili și un polițist au murit în urma violențelor de pe 6 ianuarie 2021, de la capitoliu. Zeci de polițiști au fost răniți, iar patru dintre ei s-au sinucis ulterior. Anchetatorii au arestat până în prezent 725 de suspecți în legătură cu atacul.

Susținătorii lui Trump au luat cu asalt clădirea, în timp ce Congresul se întrunea pentru a certifica victoria lui Biden în alegerile prezidențiale. Cu puțin timp înainte, Trump îi îndemnase pe protestatari, la un miting în fața Casei Albe, să mărșăluiască „pașnic” spre Congres, dar i-a îndemnat, de asemenea, să „lupte” și a stârnit mulțimea cu afirmații nefondate privind fraude electorale în masă în alegerile pe care tocmai le pierduse.

Citit 341 ori Ultima modificare Joi, 06 Ianuarie 2022 19:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.