China testează 14 milioane de oameni în 24 de ore

China testează 14 milioane de oameni în 24 de ore
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toți cei aproape 14 milioane de locuitori din oraşul Tinjin, din nordul Chinei, sunt testați anti-Covid, după ce au fost detectate două îmbolnăviri cu Omicron. Sunt primele infectări cu noua variantă în partea continentală a ţării asiatice, transmit agenţiile de presă internaţionale, citate de digi24.ro.

Potrivit autorităților, cele două cazuri au legătură unul cu altul şi fac parte din ultimele 20 de infectări detectate în oraş, motiv pentru care este posibil să fie detectate şi altele la finalul testărilor anunţate.

Tianjin a fost primul oraş chinez care a înregistrat un caz de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului, mai contagioasă, la jumătatea lunii decembrie. Atunci, a fost vorba despre un caz venit din exterior, spre deosebire de situaţia actuală, în care persoanele bolnave nu au părăsit oraşul în ultimele două săptămâni.

Testările în masă au început duminică, la ora locală 7,00 (23,00 GMT), şi ar urma să se desfăşoare pe durata a 24 de ore.

Potrivit EFE, citată de Agerpres, reputatul epidemiolog Zhang Wenhong, citat duminică de cotidianul Global Times, a respins ideea că varianta Omicron ar trebui să fie considerată mai puţin virulentă ca alte mutaţii. El a afirmat că lumea ar trebui "să se redeschidă" abia atunci când se va reuşi construirea unei "bariere imunologice puternice" şi când rata mortalităţii la coronavirus va fi "foarte scăzută".

China îşi menţine închise frontierele încă din martie 2020.

Autorităţile chineze continuă să mizeze pe o politică de toleranţă zero împotriva coronavirusului, ceea ce face ca ţara să fie practic izolată de restul lumii de aproape doi ani, lucru ce a permis însă menţinerea unui nivel foarte scăzut de îmbolnăviri prin comparaţie cu situaţia din alte ţări, pe fondul efectuării de teste în masă şi al impunerii carantinei imediat ce apare un nou focar, oricât de mic ar fi acesta, notează EFE.

Citit 353 ori Ultima modificare Duminică, 09 Ianuarie 2022 17:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.