Nord Stream 2, viziuni diferite între SUA și Germania

Nord Stream 2, viziuni diferite între SUA și Germania
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gazoductul Nord Stream 2, destinat să transporte gaze naturale din Rusia în Germania pe sub Marea Baltică, ocolind Ucraina, nu trebuie legat de divergenţele cu Moscova cu privire la Ucraina, a declarat joi Christine Lambrecht, ministrul Apărării german, potrivit Reuters. "Noi trebuie să rezolvăm acest conflict şi trebuie să-l soluţionăm pe calea discuţiilor şi aceasta este oportunitatea pe care o avem în acest moment şi ar trebui mai degrabă să o utilizăm decât să o legăm de proiecte care nu au nicio legătură cu acest conflict", a opinat ministrul Apărării, din acelaşi partid cu cancelarul social-democrat Olaf Scholz.

Comportamentul Moscovei faţă de Ucraina va juca un rol crucial în soarta conductei Nord Stream 2, a avertizat miercuri subsecretarul de stat american Wendy Sherman, şefa delegaţiei SUA la negocierile pe probleme de securitate din această săptămână cu Rusia, potrivit Reuters. "Din perspectiva noastră, este foarte greu să vezi gaze circulând prin conductă sau că aceasta devine operaţională dacă Rusia reia agresiunea asupra Ucrainei", a avertizat Sherman, după reuniunea Consiliului NATO - Rusia de la Bruxelles.

Acest gazoduct, care încă nu este operaţional, subminează securitatea energetică şi securitatea naţională a unei "părţi semnificative a comunităţii euro-atlantice", a subliniat oficialitatea americană, conform agenţiei de presă citate.

Citit 391 ori Ultima modificare Vineri, 14 Ianuarie 2022 00:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.