Anul fiscal, fixat după... calendarul solar

Anul fiscal, fixat după... calendarul solar
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Talibanii au aprobat primul lor buget de la revenirea la putere în Afganistan în luna august, care nu include niciun ajutor internaţional şi acoperă primele trei luni din 2022, a anunţat joi Ministerul de Finanţe de la Kabul.

"Pentru prima dată în ultimele două decenii, am făcut un buget care nu depinde de ajutorul internaţional. Este o mare reuşită pentru noi", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al ministerului, Ahmad Wali Haqmal.

De la venirea la putere a islamiştilor, donatorii internaţionali şi-au suspendat ajutorul uriaş care reprezenta până la 80 la sută din bugetul afgan. Acest buget aprobat marţi, în valoare de 53,9 miliarde de afgani (450 milioane de euro), vizează doar primul trimestru din 2022 şi este consacrat aproape în totalitate cheltuielilor de funcţionare ale guvernului.

Talibanii au decis că anul fiscal se va baza de acum pe calendarul solar, care în mod normal începe pe 21 martie. Viitorul buget, deja în curs de pregătire, potrivit lui Haqmal, va fi prezentat după această dată.

Citit 490 ori Ultima modificare Joi, 13 Ianuarie 2022 20:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.