„Rusia are de ales între diplomație și conflict. SUA sunt pregătite pentru ambele variante”

„Rusia are de ales între diplomație și conflict. SUA sunt pregătite pentru ambele variante”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Întâlnirea de la Geneva dintre secretarul de stat american Antony Blinken și ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, care a avut ca scop detensionarea situației de la frontiera rusă cu Ucraina, a durat aproximativ o oră și jumătate. Șeful diplomației ruse a precizat că SUA vor răspunde săptămâna viitoare, în scris, la cerințele de securitate ale Rusiei. La rândul său, Blinken a subliniat că există premise pentru o înțelegere reciprocă între Occident și Moscova, dar aceasta depinde de alegerea Rusiei de a opri agresiunea împotriva Ucrainei.

După încheierea discuțiilor, Serghei Lavrov a ieșit în conferință de presă și a spus că cine pe cine amenință și în ce se pot transforma aceste amenințări este o mare întrebare.

La scurt timp după aceea, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că SUA sprijină „în mod ferm” suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Antony Blinken a declarat că cele două părți au convenit să continue discuțiile săptămâna viitoare. Acesta a subliniat că i-a spus omologului rus că NATO este pregătită să abordeze preocupările de securitate ale Rusiei „în spirit de reciprocitate”. „Vom continua să fim alături de Ucraina”, a mai spus Blinken, precizând că SUA și aliații ei din Europa sunt pregătiți să se întâlnească cu Rusia pe oricare dintre căile pe care le va alege Moscova.

Blinken a spus că Rusia „are de ales între diplomație și conflict, iar SUA sunt pregătite pentru ambele variante”.

Citit 452 ori Ultima modificare Vineri, 21 Ianuarie 2022 19:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.