Certificatul COVID, suficient pentru libera circulație în UE

Certificatul COVID, suficient pentru libera circulație în UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miniştrii Uniunii Europene (UE) au ajuns marţi la un acord privind actualizarea normelor pentru facilitarea liberei circulaţii în UE în condiţii de siguranţă în timpul pandemiei de COVID-19, acordul venind ca urmare a propunerii Comisiei din 25 noiembrie 2021, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Salutând adoptarea propunerii de către Consiliu, comisarul pentru sănătate, Stella Kyriakides, şi comisarul pentru justiţie, Didier Reynders, au declarat că statele membre au reconfirmat că deţinerea unui certificat digital al UE privind COVID valabil ar trebui să fie suficientă, în principiu, pentru a putea călători în timpul pandemiei.

"Marţi, statele membre au reconfirmat că deţinerea unui certificat digital al UE privind COVID valabil ar trebui să fie suficientă, în principiu, pentru a putea călători în timpul pandemiei. Acordul la care s-a ajuns plasează, aşadar, certificatul digital al UE privind COVID în centrul abordării noastre coordonate. Este important ca statele membre să dea curs acestui acord şi să pună în aplicare fără întârziere normele convenite. Fiecare stat membru decide în funcţie de situaţia cu care se confruntă", au precizat comisarii europeni citaţi.

Printre principalele actualizări ale recomandării se numără: eliminarea, în principiu, a restricţiilor suplimentare pentru titularii certificatului digital al UE privind COVID şi alinierea perioadei de valabilitate la actul delegat, şi anume 270 de zile pentru ciclul primar de vaccinare.

Citit 789 ori Ultima modificare Marți, 25 Ianuarie 2022 17:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.