Primele audieri la Haga, în dosarul în care Rusia este acuzată de genocid

Primele audieri la Haga, în dosarul în care Rusia este acuzată de genocid
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Tribunalul Internațional de la Haga începe audierile în dosarul deschis de Ucraina împotriva Rusiei pentru acuzații de genocid, anunţă Digi24.ro. Săptămâna viitoare, sunt programate primele audieri care vor avea loc la Palatul Păcii din Haga, sediul Curții, și vor fi dedicate cererii Ucrainei de indicare a măsurilor provizorii. În acest sens, președintele Tribunalul Internațional de la Haga, judecătorul Joan E. Donoghue, a trimis „o comunicare urgentă” ministrului Afacerilor Externe al Federației Ruse.

În cererea sa de inițiere a procedurii împotriva Rusiei, Ucraina a spus că Rusia a „pretins în mod fals că au avut loc acte de genocid” în regiunile separatiste Lugansk și Donețk, adăugând că Rusia a declarat și implementat ulterior o „operațiune militară specială” împotriva Ucrainei, potrivit un comunicat de presă anterior al Tribunalului.

Ucraina a negat aceste afirmații în cererea sa și a acuzat Rusia că „planifică acte de genocid” în țară.

Tribunalul Internațional de la Haga a declarat marți că, având în vedere pandemia de Covid-19, audierile de săptămâna viitoare vor avea loc într-un format hibrid. Mai exact, unii membri ai Curții vor participa la procedurile în persoană, în Sala Mare a Justiției, în timp ce alții vor participa de la distanță prin legătură video.

 

 

Citit 2708 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Martie 2022 13:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.