Statuia de ceară a lui Putin, mutată în depozit

Statuia de ceară a lui Putin, mutată în depozit
Sursa foto: JULIEN DE ROSA / AFP
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În semn de protest față de invazia rusă în Ucraina, statuia de ceară a președintelui Vladimir Putin a fost retrasă din expoziţia Muzeului Grevin din Paris şi mutată în depozit, relatează Digi24 şi G4Media.

„Astăzi nu mai este posibil să prezentăm un personaj ca el… pentru prima dată în istoria muzeului retragem o statuie din cauza evenimentelor istorice în curs”, a declarat directorul muzeului, Yves Delhommeau, la radio France Bleu. Un argument în plus pentru depozitarea statuii a fost vandalizarea ei de către vizitatorii muzeului: „Nu vrem să fim nevoiți să-i reparăm părul și aspectul în fiecare zi”, a spus Delhommeau.

Întrebat cine l-ar putea înlocui acum pe Putin în locul gol dintre statuile președintelui american Joe Biden și președintelui chinez Xi Jinping, Delhommeau a oferit următorul răspuns: „Poate că președintele Zelenski îi va lua locul… a devenit un erou pentru că a rezistat și pentru că nu a fugit din țara sa. Ar putea foarte bine să-și ia locul printre marii oameni ai istoriei și ai zilei de astăzi”.

Statuia a fost realizată în 2000. În 2014, după anexarea Crimeei de către Rusia de către Ucraina, un demonstrant a înjunghiat statuia, i-a zdrobit capul și a scris „Kill Putin” („Ucide-l pe Putin”) pe pieptul ei.

CITIȚI ȘI: Joe Biden, în fața națiunii: „Dictatorul Vladimir Putin, mai izolat ca oricând de restul lumii”

Citit 1542 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Martie 2022 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.