NATO nu va impune o zonă de excludere aeriană

NATO nu va impune o zonă de excludere aeriană
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri, după o reuniune a miniştrilor de Externe ai statelor membre, că Alianţa nu va impune o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei şi nici nu va trimite trupe în această ţară, dar a promis Kievului alte forme de sprijin şi i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să oprească imediat invazia în Ucraina, transmite Reuters.

''Înţelegem situaţia disperată, dar considerăm în acelaşi timp că, dacă facem aceasta (crearea unei zone de excludere aeriană - n.r.), vom ajunge la ceva care ar conduce la un război total în Europa, care ar implica mai multe ţări'', a explicat Stoltenberg.

''Aliaţii au convenit că nu trebuie să avem avioane NATO în spaţiul aerian ucrainean şi nici trupe NATO pe teritoriul Ucrainei'', a precizat el.

Mai mulţi miniştri de Externe din statele Alianţei avertizaseră deja că impunerea unei asemenea zone de excludere aeriană implică riscul unei confruntări directe între NATO şi Rusia. Războiul din Ucraina este ''sinistru'', dar ''în acelaşi timp, avem responsabilitatea, ca aliaţi NATO, să prevenim escaladarea acestui război dincolo de Ucraina, întrucât ar fi chiar şi mai periculos, mai devastator”.

Portavionul nuclear Charles de Gaulle, trimis să protejeze România! Detalii

Citit 508 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2022 00:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.