Scădere a ritmului vaccinării anti-COVID în Uniunea Europeană

Scădere a ritmului vaccinării anti-COVID în Uniunea Europeană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ritmul vaccinărilor împotriva COVID-19 a scăzut la cel mai mic nivel în mai mult de un an, în Uniunea Europeană, potrivit statisticilor. Scăderea s-a produs ca urmare a diminuării temerilor referitoare la pandemie, a relaxării restricţiilor şi a deplasării atenţiei publice către criza din Ucraina, scrie Agerpres.

72 la sută din populaţia Uniunii a fost vaccinată cu cel puțin două doze de vaccin anti-COVID, zeci de milioane de persoane fiind, în continuare, nevaccinate.

Pe 27 februarie, vaccinările au scăzut sub patru milioane, cel mai redus nivel din ianuarie 2021, potrivit datelor Centrului european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC).

"Oamenii au început să se simtă deja în afara pericolului. Apoi, războiul din Ucraina a contribuit cu certitudine la închiderea capitolului COVID-19", a declarat Antonella Viola, profesoară de imunologie la Universitatea din Padova, Italia.

Statisticile din Franţa şi Italia arată că ritmul vaccinărilor a scăzut de la mijlocul lui februarie. În acelaşi timp, căutările pe Google pentru informaţii referitoare la COVID-19 în cele două ţări au atins cel mai scăzut nivel de la începutul pandemiei, în timp ce căutarea informaţiilor despre Ucraina a crescut vertiginos.

Citit 572 ori Ultima modificare Duminică, 13 Martie 2022 02:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.