Ucraina a votat în regim de urgență legalizarea criptomonedelor

Ucraina a votat în regim de urgență legalizarea criptomonedelor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

După El Salvador, Ucraina este a doua țară din lume care votează legalizarea criptomonedelor, legea semnată de președintele Volodimir Zelenski înlesnind accesarea donațiilor primite din toate colțurile lumii, pentru susținerea luptei împotriva invaziei rusești, potrivit go4it.ro.

Doar din informațiile făcute publice, aflăm că Ucraina ar fi primit în ultimele trei săptămâni cel puțin 100 milioane de dolari, reprezentând donații în criptomonede făcute de persoane și entități care doresc să susțină apărarea țării și efortul umanitar. Însă pentru ca aceste sume să poată fi accesate era nevoie ca mijlocul de plată folosit să primească un statut clar definit, reglementând modul în care activele digitale precum criptomonedele pot fi deținute și schimbate pentru monede FIAT. Totodată, au fost stabilite cerințele pentru înregistrarea exchange-urilor de criptomonede și a furnizorilor de servicii bazate pe acestea.

Proiectul de lege a trecut de parlament pe 17 februarie, după ce Zelensky a respins o versiune anterioară aprobată în septembrie 2021. Ministerul Finanțelor lucrează la modificări la codurile fiscale și civile ale țării pentru a lansa pe deplin piața de active virtuale, se arată în comunicatul oficial. Mai multe detalii

Citit 1037 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Martie 2022 15:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.