Boris Johnson: Dacă ești împotriva lui Putin, la alegeri, ești otrăvit, sau împușcat

Boris Johnson: Dacă ești împotriva lui Putin, la alegeri, ești otrăvit, sau împușcat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O „nouă era a intimidării” care se întinde de la Marea Baltică la Marea Neagră, se profilează dacă Vladimir Putin reușește să invadeze Ucraina, a avertizat Boris Johnson, scrie The Guardian. Cu toate acestea, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut o "greșeală catastrofală" atunci când a invadat Ucraina, a declarat, sâmbătă, premierul britanic Boris Johnson.

Vorbind la conferința Partidului Conservator de la Blackpool, acesta a spus că țara sa este alături de poporul Ucrainei. "Cu fiecare zi în care rezistența eroică a Ucrainei continuă, este clar că Putin a făcut o greșeală catastrofală”, a spus el. Johnson a pus la îndoială de ce Putin a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei, respingând ideea că aceasta a fost cauzat de preocupările legate de aderarea țării la NATO. "I-a fost frică de Ucraina, pentru că în Ucraina au o presă liberă. Iar în Ucraina au avut loc alegeri libere și cu fiecare an Ucraina a progresat, nu întotdeauna ușor, spre libertate şi democrație și piețe deschise, se temea de exemplul ucrainean şi se temea de reproșul implicit la adresa lui”, a spus Johnson.

"Pentru că în Rusia lui Putin, ești condamnat la 15 ani de închisoare doar pentru că numești invazie o invazie. Și dacă ești împotriva lui Putin, la alegeri, ești otrăvit sau împușcat", a adăugat Boris Johnson, conform The Guardian.

Citit 963 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Martie 2022 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.