"Top Gun: Maverick", motiv de proces

"Top Gun: Maverick", motiv de proces
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Familia scriitorului al cărui articol a stat la baza filmului "Top Gun" din 1986 a dat în judecată Paramount Pictures, din cauza continuării lansate luna trecută, relatează Digi24. Paramount Pictures este acuzată că nu a cumpărat din nou drepturile asociate articolului care a inspirat continuarea filmului Top Gun. Familia celui care l-a scris cere despăgubiri, inclusiv o parte din încasările obţinute de "Top Gun: Maverick", precum şi împiedicarea companiei producătoare de a distribui filmul sau de a produce alte continuări ale producţiei originale.

Potrivit unei plângeri depuse la Tribunalul Federal din Los Angeles, divizia Paramount Global nu a achiziţionat din nou drepturile asociate articolului "Top Guns", publicat de Ehud Yonay în 1983, în revista lunară "California", de la familia sa, înainte de lansarea acestui sequel. Shosh Yonay şi Yuval Yonay, care locuiesc în Israel şi sunt văduva, respectiv, fiul lui Ehud Yonay, consideră că studioul Paramount a ignorat în mod intenţionat faptul că drepturile de autor au revenit în posesia familiei Yonay în ianuarie 2020, nerespectând astfel legea federală a copyrightului.

"Top Gun: Maverick" este filmul cu cel mai mare succes la box-office în acest an, obţinând încasări de 291 de milioane de dolari în America de Nord şi 548,6 milioane de dolari la nivel global, în primele zece zile de la lansare.

Citit 907 ori Ultima modificare Marți, 07 Iunie 2022 18:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.