NASA studiază fenomenul OZN
Foto: Foto: The Washington Post

NASA studiază fenomenul OZN
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

NASA alcătuiește o echipă care va studia fenomenele aeriene neidentificate, cunoscute popular sub numele de OZN-uri, a anunțat agenția spațială americană, conform CNN, citată de Mediafax. Echipa va aduna date despre „evenimentele de pe cer care nu pot fi identificate ca fiind aeronave sau fenomene”.

NASA a declarat că este interesată de fenomenele aeriene neidentificate (UAP) din punct de vedere al securității și siguranței. Nu există dovezi că aceste fenomene sunt de origine extraterestră, a adăugat NASA. Studiul va începe în această toamnă și se așteaptă să dureze nouă luni.

Echipa va fi condusă de astrofizicianul David Spergel, care este președinte al Fundației Simons din New York. „Având în vedere sărăcia observațiilor, prima noastră sarcină este pur și simplu să adunăm cel mai solid set de date posibil”, a declarat Spergel, profesor emerit și fost președinte al departamentului de științe astrofizice de la Universitatea Princeton din New Jersey. „Vom identifica ce date există - de la civili, guvern, organizații non-profit, companii -, ce alte date ar trebui să încercăm să colectăm și cum să le analizăm cel mai bine”.

Un prim pas al echipei ar fi să încerce să stabilească ce UAP-uri sunt naturale, a precizat NASA.

În luna mai a fost organizată prima audiere publică a Congresului privind OZN-urile din ultimele decenii, moment de mare importanță pentru un subiect controversat.

Citit 832 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iunie 2022 19:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.