Joe Biden ar putea elimina unele tarife vamale impuse Chinei de Donald Trump

Joe Biden ar putea elimina unele tarife vamale impuse Chinei de Donald Trump
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că intenţionează să vorbească în curând cu liderul chinez Xi Jinping, în timp ce se gândeşte dacă să ridice sau nu unele tarife vamale impuse de Donald Trump asupra produselor chinezeşti, informează Mediafax. Biden nu a spus când ar putea avea loc convorbirea, dar a sugerat că se apropie de luarea unei decizii cu privire la soarta sancţiunilor economice. "Sunt în curs de a mă decide", le-a declarat Biden reporterilor, într-un scurt schimb de replici, după o plimbare cu bicicleta în apropierea casei sale de pe plaja din Delaware.

Asistenţii economici şi de securitate naţională sunt în curs de a finaliza o analiză a politicii tarifare americane şi de a face recomandări preşedintelui.

Preşedintele Donald Trump a aplicat o taxă de 25% produselor chinezeşti. Sancţiunile au fost menite să reducă deficitul comercial al SUA şi să forţeze China să adopte practici mai echitabile, conform AP.

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a cerut recent eliminarea unora dintre aceste tarife ca o modalitate de a combate inflaţia în Statele Unite. Alte persoane din cadrul administraţiei Biden, printre care reprezentantul american pentru comerţ, Katherine Tai, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la relaxarea tarifelor, în condiţiile în care China nu şi-a respectat acordurile privind achiziționarea de produse americane. "Ceea ce este extrem de important pentru noi este să ne asigurăm că această realiniere strategică pe termen mediu, pe care ştim că trebuie să o realizăm, este ceva ce suntem capabili să realizăm şi că nimic din ceea ce facem pe termen scurt nu subminează acest obiectiv mai mare", a explicat Tai, pentru The Associated Press, într-un interviu acordat luna trecută.

Citit 437 ori Ultima modificare Duminică, 19 Iunie 2022 16:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.