Inundații severe la Sydney

Inundații severe la Sydney
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Evacuări

Zone întinse din oraşul australian Sydney erau sub ape, duminică, după ce ploile torențiale au provocat inundaţii severe, iar în unele cartiere apa a ajuns până la 1,5 metri. Serviciul pentru situaţii de urgenţă din statul New South Wales le-a recomandat rezidenţilor din mai multe zone din Sydney să îşi părăsească locuinţele, deoarece ploile vor continua, relatează Digi24.

Numeroase străzi au fost inundate şi cel puţin 18 ordine de evacuare sunt în vigoare în vestul oraşului australian, o zonă afectată deja de inundaţii grave în luna martie. Potrivit presei australiene, în Sydney a plouat de patru ori mai mult decât media pentru luna iulie. Biroul de meteorologie din Australia a avertizat că nivelul apei din regiune ar putea să crească cel puţin până la acelaşi nivel care a fost înregistrat în timpul inundaţiilor din luna martie.

Barajul Warragamba s-a umplut duminică dimineaţă şi apa din acest bazin de acumulare a început să se reverse peste marginea sa superioară. În Camden, o periferie din sud-vestul oraşului Sydney, în care trăiesc peste 100.000 de persoane, mai multe magazine şi o benzinărie au fost deja inundate.

Meteorologul Jonathan How a declarat pentru postul de televiziune ABC că în satul Menangle, aflat la 70 de kilometri sud-vest de metropola australiană, nivelul râului local a atins deja 16,5 metri, apropiindu-se periculos de mult de maximul său istoric, 16,8 metri, care a fost înregistrat în aprilie 2022.

Serviciile de urgenţe au primit peste 1.400 de apeluri telefonice şi au salvat 29 de persoane aflate în situaţii periculoase, în ultimele 24 de ore.

În martie, inundaţiile cauzate de furtuni puternice au devastat partea de vest a oraşului Sydney şi au provocat 20 de decese.

Australia este deosebit de afectată de schimbările climatice şi se confruntă frecvent cu episoade de secetă, incendii de vegetaţie devastatoare şi inundaţii repetate şi tot mai intense.

Citit 412 ori Ultima modificare Duminică, 03 Iulie 2022 15:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.