Fosilă de dinozaur, vândută cu 6 milioane de dolari
Foto: Thaiger

Fosilă de dinozaur, vândută cu 6 milioane de dolari
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Scheletul antic al unui gorgozaur a fost scos la licitație pentru prima dată și s-a vândut cu peste 6 milioane de dolari. Cumpărătorul care a achiziționat fosila și care a rămas deocamdată necunoscut are acum și oportunitatea neobișnuită să îi dea un nume, relatează CNN, preluată de digi24.ro. În vârstă de aproximativ 77 de milioane de ani, gorgozaurul este rudă cu Tyrannosaurus rex (T-rex), dar era mai rapid și avea o mușcătură mai puternică, potrivit casei de licitații Sotheby's.

Fosila a fost descoperită în 2018 pe un teren privat din statul american Montana și are 79 de elemente osoase, potrivit Sotheby's. Toate celelalte schelete cunoscute de gorgozaur se află în colecțiile unor muzee, ceea ce face ca acesta să fie singurul exemplar de acest gen oferit unui cumpărător privat - ceea ce îi îngrijorează pe unii oameni de știință.

În 1997, Sotheby’s a vândut o fosilă de T-rex poreclită Sue, una dintre cele mai mari și mai complete fosile de dinozaur găsite vreodată, muzeului Field din Chicago pentru 8,36 milioane de dolari. Exemplarul a fost numit după colecționarul Sue Hendrickson, care a făcut descoperirea semnificativă. Excavată din Dakota de Sud, Sue a fost cea mai valoroasă fosilă vândută vreodată la licitație la acea vreme. Licitația lui Sue a fost, de asemenea, controversată și o dovadă a unei noi provocări pentru gestionarea resurselor fosile.

Citit 488 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iulie 2022 18:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.