Rusia "toarnă gaz pe foc" în conflictul din Kosovo

Rusia "toarnă gaz pe foc" în conflictul din Kosovo
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Rusia şi-a asigurat aliatul Serbia de sprijinul ei în conflictul cu Kosovo, informează agenţia DPA. "Sprijinul nostru este absolut pentru Serbia", a declarat secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, la Moscova, potrivit agenţiei de presă Interfax.

În weekend, noi reglementări de călătorie pentru sârbii care trăiesc în Kosovo au crescut tensiunile. Noile reglementări nu mai recunosc paşapoartele sârbe la graniţa dintre cele două state, aminteşte agenţia germană de presă.

În schimb, sârbii din Kosovo trebuie să ceară un document provizoriu. Kosovo a justificat măsura argumentând că autorităţile sârbe tratează în acelaşi mod cetăţenii kosovari care trăiesc în Serbia.

După proteste violente, în care militanţi sârbi au ridicat baricade în nordul Kosovo şi ar fi fost trase focuri de armă în direcţia poliţiştilor kosovari, Kosovo a anunţat că reglementările nu vor intra încă în vigoare. Peskov a făcut referire la aceste reglementări ca fiind "cereri absolut nerezonabile".

Kosovo s-a desprins de Serbia cu ajutorul NATO în 1999 şi şi-a declarat independenţa în 2008. Peste 100 de ţări din lume recunosc Kosovo ca stat independent, dar Rusia nu este printre ele.

Citit 764 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 15:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.