Președintele Lukoil, Ravil Maganov, s-a aruncat pe fereastră

Președintele Lukoil, Ravil Maganov, s-a aruncat pe fereastră
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Preşedintele consiliului de administraţie al companiei petroliere private ruse Lukoil, Ravil Maganov, a murit joi, după ce a căzut de la fereastra Spitalului Clinic Central din Moscova, unde se afla internat, au informat agenţiile ruse Interfax şi TASS, citate de EFE.

''Maganov a căzut de la fereastra camerei sale din Spitalul Clinic Central, în această dimineaţă. A murit din cauza rănilor'', a declarat o sursă anonimă pentru Interfax. Citând surse ale forţelor de ordine, agenţia TASS a relatat că incidentul s-a petrecut la ora locală 7:00 (4:00 GMT) şi că este vorba ''de o sinucidere''.

Maganov, în vârstă de 67 de ani, era internat în spital după ce suferise un atac de cord şi lua antidepresive, potrivit aceloraşi surse.

Preşedintele consiliului de administraţie al Lukoil lucra din 1993 în compania rusă. Maganov a fost prim-vicepreşedinte executiv şi superviza explorările şi producţia.

În 2020, consiliul director al Lukoil l-a numit pe Maganov preşedinte, în locul lui Valeri Greifer, care a murit în aprilie acel an. Maganov era unul dintre liderii istorici ai grupului Lukoil, înfiinţat în noiembrie 1991. Potrivit Lukoil, Maganov este cel care şi-a imaginat şi a propus numele companiei.

AFP notează că, în martie, Lukoil a fost una dintre puţinele companii ruse care au cerut oprirea ofensivei Moscovei în Ucraina, care a fost urmată de o avalanşă de sancţiuni occidentale împotriva marilor grupuri şi înalţilor responsabili ruşi.

Citit 1891 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2022 19:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.