Serghei Lavrov, un nou avertisment la adresa Republicii Moldova

Serghei Lavrov, un nou avertisment la adresa Republicii Moldova
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat joi Republica Moldova că o situaţie de ameninţare la adresa securităţii trupelor ruse în Transnistria, regiune separatistă din estul republicii, risca să declanşeze o confruntare militară cu Moscova, relatează Reuters.

Șeful diplomaţiei ruse a răspuns astfel la o întrebare despre situaţia din jurul Transnistriei, la ceremonia de deschidere a noului an de învăţământ la Institutul de Relaţii Internaţionale din Moscova (MGIMO), potrivit RIA Novosti.

"Toţi ar trebui să înţeleagă că orice acţiune care ar pune în pericol securitatea trupelor noastre (în Transnistria) va fi considerată - în conformitate cu dreptul internaţional - un atac asupra Rusiei, aşa cum s-a întâmplat în Osetia de Sud, când trupele noastre de menţinere a păcii au fost atacate de (fostul preşedinte georgian) Saakaşvili", a afirmat Lavrov.

În replică, autorităţile de la Chişinău au decarat că îşi doresc să soluţioneze conflictul transnistrean "pe căi paşnice şi politice, cu identificarea unei soluţii durabile şi atotcuprinzătoare, care să respecte caracterul unitar, suveran şi teritorial indivizibil al Republicii Moldova".

Citit 861 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2022 19:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.