Noile vaccinuri anti-COVID, autorizate în Uniunea Europeană

Noile vaccinuri anti-COVID, autorizate în Uniunea Europeană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat joi vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate împotriva variantei Omicron de alianţa Pfizer-BioNTech şi de compania americană Moderna, informează AFP şi Reuters. Vaccinurile "ţintesc subvarianta Omicron BA.1, pe lângă tulpina originală a noului coronavirus", au precizat într-un comunicat reprezentanţii EMA, agenţie cu sediul la Amsterdam.

Ţările din Uniunea Europeană se pregătesc să desfăşoare o nouă campanie de vaccinare înaintea unei creşteri anticipate a numărului de infectări provocate de noul coronavirus în această iarnă.

Noile vaccinuri bivalente au fost adaptate pentru a combate subvarianta BA.1 de Omicron şi varianta originală a virusului SARS-CoV-2, depistată pentru prima dată în China la sfârşitul anului 2019.

EMA recomandă ca aceste vaccinuri bivalente dezvoltate de Pfizer-BioNTech şi de Moderna să fie utilizate ca doze booster pentru orice persoană de peste 12 ani care a primit deja schema primară de vaccinare împotriva COVID-19. Aceste vaccinuri sunt versiuni adaptate ale vaccinurilor originale Comirnaty (Pfizer-BioNTech) şi Spikevax (Moderna).

Citit 618 ori Ultima modificare Vineri, 02 Septembrie 2022 16:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.