Vladimir Putin: "Nu am pierdut nimic în Ucraina și nu vom pierde nimic"

Vladimir Putin: "Nu am pierdut nimic în Ucraina și nu vom pierde nimic"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Vladimir Putin a declarat miercuri, la Forumul Economic din Vladivostok, că Rusia nu a pierdut nimic în urma campaniei sale militare din Ucraina, în timp ce Occidentul a eșuat, deoarece încercarea zadarnică și agresivă de a izola Rusia prin sancțiuni distruge economia globală. Liderul de la Kremlin a mai adăugat că "Asia este viitorul", transmite Reuters.

Putin consideră tot mai mult conflictul din Ucraina, pe care el îl numește "operațiune militară specială", ca un punct de cotitură în istorie. Liderul de la Moscova și-a repetat miercuri afirmația că guvernul ucrainean este un "regim ilegitim", spunând că a fost fondat după o "lovitură de stat" din 2014.

În discursul său, Putin a declarat că pandemia de COVID-19 a fost înlocuită de alte provocări și că Occidentul a subminat economia globală printr-o încercare "agresivă" de a-și impune dominația în întreaga lume.

De asemenea, Putin a menționat cu greu Ucraina dincolo de o referire la exporturile de cereale, dar când a fost întrebat de un moderator dacă ceva a fost pierdut în conflictul din Ucraina, liderul rus a spus că nu se pune problema de acest lucru și că Rusia a câștigat. "Nu am pierdut nimic și nu vom pierde nimic", a declarat Putin, liderul suprem al Rusiei din 1999.

"Tot ceea ce este inutil, dăunător și tot ceea ce ne împiedică să mergem înainte va fi respins", a mai spus liderul regimului de la Moscova. "În ceea ce privește ceea ce am câștigat, pot spune că principalul câștig a fost întărirea suveranității noastre, iar acesta este rezultatul inevitabil a ceea ce se întâmplă acum. Situația din prezent va întări în cele din urmă țara noastră din interior", a mai declarat Vladimir Putin.

Citit 620 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Septembrie 2022 17:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.