Zelenski, replică după "declarațiile neobrăzate" făcute de Putin

Zelenski, replică după "declarațiile neobrăzate" făcute de Putin
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dezminţit că cerealele ucrainene pe care le exportă ţara sa ar ajunge cu precădere în Europa, aşa cum a acuzat anterior şeful statului rus, Vladimir Putin, transmite EFE. ''Rusia a făcut o altă declaraţie neobrăzat de falsă, conform căreia majoritatea absolută a grânelor ucrainene s-ar exporta către ţările europene. În fine, de multă vreme nu s-au mai auzit adevăruri la nivel oficial în Rusia, iar acest lucru nu surprinde pe nimeni'', a declarat Zelenski.

Putin a declarat, miercuri, într-o discuție cu omologul turc Recep Tayyip Erdogan, că ”doar două din 87 de nave merg în ţările în curs de dezvoltare. 60.000 de tone din 2 milioane de tone”.

În replică, Zelenski a declarat că produsele alimentare ucrainene au fost exportate pe trei continente: în Asia, unde au fost trimise deja 54 de nave; Africa, cu 16 nave, şi Europa, cu 32 de nave, însă o parte ''din această cantitate'' trimisă în Europa ''va fi trimisă ulterior în ţări asiatice şi africane''.

Până la sfârşitul lunii se vor exporta trei milioane de tone de produse agricole, din care o parte importantă este destinată ţărilor cele mai sărace, potrivit Ucrainei.

Citit 801 ori Ultima modificare Joi, 08 Septembrie 2022 19:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.