Deputații critici la adresa lui Putin, amenințați cu închisoarea

Deputații critici la adresa lui Putin, amenințați cu închisoarea
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, i-a amenințat, marți, pe cei care încalcă legile cenzurii din timpul războiului, pentru care există pedeapsa condamnării cu până la 15 ani de închisoare, în contextul în care în urmă cu o zi deputați municipali din toată Rusia au cerut Dumei de Stat să îl acuze pe şeful statului rus de înaltă trădare pentru declanşarea campaniei militare în Ucraina, iar acesta să-și dea demisia.

Linia dintre a critica legal campania armată a Rusiei în Ucraina și încălcarea legilor cenzurii din timpul războiului, pentru care există pedepse de până la 15 ani de închisoare, este "foarte, foarte fină".

Deputații municipali critici la adresa lui Putin spun că președintele rus "dăunează viitorului Rusiei și al cetățenilor săi".

"Deputații încă nu au interdicție să aibă o opinie. Și, de asemenea, nu este interzis să vorbești de demisia președintelui. Nu este un monarh, ci un lucrător angajat, primește un salariu din taxele noastre", le-a spus jurnaliștilor de la Insider Ksenia Torstrem, adjunctul municipal al districtului Semenovski din Sankt Petersburg.

Citit 412 ori Ultima modificare Marți, 13 Septembrie 2022 19:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.