Despăgubiri pentru două fetițe schimbate la naștere în 1989

Despăgubiri pentru două fetițe schimbate la naștere în 1989
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Două fetițe nou-născute au fost schimbate la spital, iar una dintre ele a dat în judecată regiunea Puglia și a obținut o despăgubire maximă de aproximativ un milion de euro, de la Tribunalul Civil din Trani. Este povestea unei femei de 33 de ani din Canosa, Puglia, care va obține despăgubiri împreună cu familia sa reală (mama, tatăl și fratele), care a fost împiedicată să aibă relații familiale timp de 23 de ani, scrie publicaţia "Repubblica".

Decizia instanței vine la 10 ani de la descoperirea schimbului din spital al celor două fetițe, născute pe 22 iunie 1989, în spitalul din Canosa. Una dintre ele, Caterina (care credea că a născut-o pe Lorena, însă era mama Antonellei), va trebui să primească o despăgubire de 215.000 de euro, la fel ca și soțul ei, în timp ce 81.000 de euro îi vor reveni celuilalt copil, "pentru că nu a putut trăi pe deplin relația de familie".

Pentru Antonella, în schimb, regiunea va plăti aproximativ o jumătate de milion de euro. Mama ei a abandonat-o de mică, iar tatăl ei a maltratat-o până când a ajuns la orfelinat și a fost apoi dată în adopție. Descoperirea adevăratei lor identități datează din 2012, când cineva a observat pe Facebook asemănări între două femei care nu aveau nicio legătură. Suspiciunile au fost confirmate în anul următor, cu un test ADN.

Citit 1242 ori Ultima modificare Luni, 19 Septembrie 2022 19:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.