Rusia va închide granițele pentru bărbații cu vârstă de mobilizare

Rusia va închide granițele pentru bărbații cu vârstă de mobilizare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Autoritățile ruse vor închide granițele pentru bărbații cu vârstă de mobilizare, a declarat pentru publicația independentă "Meduza" o sursă apropiată Administrației Prezidențiale din Federația Rusă. Potrivit acesteia, cea mai probabilă dată pentru introducerea interdicției este 28 septembrie.

A doua sursă, de asemenea apropiată Kremlinului, spune că acest lucru se va întâmpla "după referendumurile" care au loc în autoproclamatele republici Donețk și Lugansk și în teritoriile ocupate din regiunile ucrainene Herson și Zaporojie. Acestea se vor încheia în seara zilei de 27 septembrie.

A doua sursă a adăugat că vor exista un fel de "vize de ieșire": pentru a părăsi Rusia, bărbații vor trebui să obțină permisiunea biroului de înregistrare și recrutare militară.

Decizia președintelui Vladimir Putin de a ordona prima mobilizare militară a Rusiei de la cel de-Al Doilea Război Mondial a dus la fuga din țară a numeroși bărbați de vârstă militară, provocând cozi la frontiere și epuizarea biletelor de avion către străinătate. Unii au recurs la metode inedite, trecând granița cu Georgia pe trotinete, pentru a nu sta la enormele cozi de mașini.

Citit 507 ori Ultima modificare Duminică, 25 Septembrie 2022 17:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.