Ciocniri violente între studenții din Teheran și poliție

Ciocniri violente între studenții din Teheran și poliție
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cursurile faţă în faţă au fost suspendate începând de luni la cea mai importantă universitate de științe din Iran, după noi incidente violente produse duminică seară între studenţi şi forţele de securitate din Teheran, a anunţat o agenţie de ştiri locală, citată de France Presse. "Universitatea de Tehnologie Sharif a anunţat că, din cauza evenimentelor recente şi a necesităţii de a proteja studenţii, toate cursurile vor avea loc virtual, începând de luni", potrivit agenţiei Mehr, citată de Digi24.

Conform acestei agenţii, două sute de studenţi s-au adunat duminică după-amiază la Universitatea de Tehnologie Sharif şi au scandat sloganuri ostile sistemului religios în vigoare în Republica Islamică Iran, precum "Femeie, viaţă, libertate" sau "Studenţii preferă moartea în locul umilinţei".

Poliția a tras cu bile de cauciuc, de oţel şi gaze lacrimogene. Forţele de securitate în civil şi poliţia s-au adunat duminică seară în faţa intrării de nord a universităţii, potrivit agenţiei. Pentru a calma situaţia, ministrul Știinţei a intrat în universitate pentru a discuta cu studenţii şi a început un dialog cu forţele staţionate în jurul instituţiei, a adăugat aceeaşi sursă.

Demonstrațiile anti-regim de la Teheran s-au răspândit deja în peste 80 de orașe de-a lungul Iranului, de la înmormântarea Mahsei Amini, femeia de 22 de ani omorâtă în bătaie de poliția moralității, pentru "purtare inadecvată a vălului islamic".

Citit 507 ori Ultima modificare Luni, 03 Octombrie 2022 16:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.