Premierul britanic Liz Truss, în pragul demisiei

Premierul britanic Liz Truss, în pragul demisiei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mai mult de jumătate dintre alegătorii britanici sunt de părere că Liz Truss ar trebui să demisioneze din funcţia de prim-ministru, iar 80 la sută dintre ei acuză guvernul de creşterea costului vieţii, indică un sondaj Ipsos, preluat de dpa. Conform sondajului, 53 la sută dintre respondenţi cred că Liz Truss ar trebui să demisioneze şi numai 20 la sută se opun plecării ei.

În lunile care i-au precedat demisia, fostul premier Boris Johnson înregistra scoruri similare în sondaje, între 50 la sută şi 59 la sută dintre cei chestionaţi spunând că acesta ar trebui să plece din fruntea guvernului în cursul acestui an.

Sondajul publicat miercuri, realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane în intervalul 14-17 octombrie, mai relevă că doar 13 la sută dintre respondenţi cred că este probabil ca Liz Truss să câştige următoarele alegeri, mai puţin de jumătate din cei 30 la sută care aveau aceeaşi părere despre Johnson, cu puţin înainte ca acesta să-şi anunţe demisia.

Pe fondul presiunilor publice, ministrul de Finanţe Jeremy Hunt a anulat luni cea mai mare parte a pachetului economic anunţat de guvern cu doar câteva săptămâni în urmă.

La problemele premierului se adaugă şi faptul că numai 14 la sută dintre respondenţi se aşteaptă ca noul ministru de Finanţe să schimbe în bine situaţia economică. Circa 35 la sută au spus că numirea lui Jeremy Hunt nu va face nicio diferenţă, în vreme ce 27 la sută au fost de părere că va înrăutăţi situaţia.

Singura notă pozitivă pentru conservatori este faptul că publicul are încă opinii împărţite în ceea ce priveşte planul economic al laburiştilor.

Citit 612 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Octombrie 2022 20:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.