Mini-Schengen în Balcanii de Vest

Mini-Schengen în Balcanii de Vest
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Miniștrii de Externe ai celor șase țări din Balcanii de Vest au căzut de acord asupra semnării unui acord privind libera circulație a persoanelor între aceste țări și recunoașterea reciprocă a diplomelor universitare, a declarat Majlinda Bregu, secretar general al Consiliului de Cooperare Regională (RCC), citată de Hotnews.

"Studenții trebuie să plătească acum între 300 și 500 de euro doar pentru recunoașterea (diplomelor). Cu acest acord, acest cost va fi zero", a declarat Bregu, înainte de o reuniune a oficialilor din Balcanii de Vest găzduită de ministrul german de Externe Annalena Baerbock.

Bregu a declarat că statele din Balcanii de Vest - Serbia, Albania, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord și Bosnia și Herțegovina - vor fi de acord, de asemenea, cu libera circulație a persoanelor fără cărți de identitate. "Acest lucru înseamnă că ultimul zid al regimului de vize din Balcanii de Vest, între Kosovo și Bosnia și Herțegovina, va dispărea", a declarat Bregu, secretarul general al Consiliului de Cooperare Regională, care promovează integrarea europeană a regiunii.

Citit 446 ori Ultima modificare Vineri, 21 Octombrie 2022 17:19

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.