Guvernul britanic, ”opțiuni radicale” privind migranții

Guvernul britanic, ”opțiuni radicale” privind migranții
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul britanic are în vedere "opţiuni mai radicale" în faţa afluxului de migranţi ce traversează ilegal Canalul Mânecii şi care depăşeşte capacităţile de primire existente în prezent, a declarat marţi secretarul de stat pentru imigrare Robert Jenrick, citat de France Presse.

Regatul Unit se confruntă cu un număr record de traversări ale Canalului cu ambarcaţiuni mici - aproape 40.000 de la începutul anului. Guvernul se aşteaptă ca cifra să ajungă la 50.000 până la sfârşitul anului.

Luni, în faţa Parlamentului, ministrul de Interne Suella Braverman - foarte de dreapta, potrivit AFP - a mers până acolo încât a vorbit despre "invazie", termen ce creează nelinişte în rândul majorităţii conservatoare şi al guvernului.

"Într-o poziţie ca a mea, trebuie să-ţi alegi cuvintele cu grijă (...) şi nu aş demoniza niciodată oamenii care vin în această ţară în căutarea unei vieţi mai bune", a declarat Robert Jenrick pentru Sky News, distanţându-se de şefa sa.

"Înţeleg nevoia de a fi sincer cu publicul în ceea ce priveşte amploarea provocării cu care se confruntă guvernul", a subliniat el pentru BBC.

"Mă tem că acum trebuie să luăm în considerare opţiuni mai radicale pentru a ne asigura că legile noastre sunt adaptate, că migranţii economici sunt expulzaţi rapid şi că descurajăm oamenii să vină în Regatul Unit", a adăugat el.

Regatul Unit a încheiat un acord cu Kigali pentru a-i trimite în Rwanda pe solicitanţii de azil sosiţi ilegal, un proiect extrem de controversat şi în prezent suspendat după o hotărâre a justiţiei europene.

Citit 650 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2022 17:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.