Plângerile împotriva premierului Sanna Marin, clasate

Plângerile împotriva premierului Sanna Marin, clasate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Plângerile împotriva prim-ministrului finlandez Sanna Marin legate de abateri de la conduită au fost clasate vineri. Acestea fuseseră formulate după difuzarea unui video controversat în această vară care o arăta pe şefa guvernului distrându-se cu prieteni, relatează France Presse.

Cancelarul de Justiţie, un post oficial în Finlanda responsabil cu examinarea legalităţii acţiunii membrilor guvernului, „nu vede niciun motiv să-l suspecteze pe prim-ministru de conduită ilegală în cadrul activităţilor sale sau că şi-a neglijat îndatoririle oficiale”, a declarat el într-un comunicat.

Zeci de plângeri au fost adresate cancelarului după ce un video apărut pe reţelele sociale la sfârşitul lunii august o arăta pe lidera în vârstă de 36 de ani dansând şi distrându-se cu prieteni şi celebrităţi locale. Cazul a făcut înconjurul lumii şi a ridicat atât problema comportamentului liderilor în viaţa lor privată, cât şi a acuzaţiilor considerate excesive aduse femeilor la putere, notează AFP.

Cea mai tânără şefă de guvern din Europa a fost acuzată că nu poate lucra „din cauza consumului de alcool”, că are un comportament inadecvat pentru un prim-ministru sau chiar că a adus prejudicii „reputaţiei şi siguranţei” Finlandei. Dar Cancelarul de Justiţie a estimat că plângerile nu pot stabili încălcarea unei „funcţii oficiale specifice”.

Citit 859 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2022 21:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.