Securitatea cibernetică și mobilitatea, priorități strategice europene

Securitatea cibernetică și mobilitatea, priorități strategice europene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisia Europeană a propus joi două planuri de acţiune care să abordeze deteriorarea situaţiei de securitate după invadarea Ucrainei de către Rusia, pentru a consolida securitatea cibernetică şi pentru a le permite forţelor armate să se mişte mai repede şi mai bine dincolo de frontiere, relatează Reuters.

”Războiul este din nou la frontierele noastre şi agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei subminează pacea şi sistemul internaţional global bazat pe reguli”, a declarat şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, în cadrul unei conferinţe de presă pentru anunţarea planurilor de acţiune.

Comisia Europeană susţine că atacurile cibernetice ruseşti asupra ţărilor UE şi a partenerilor lor au fost un ”apel deşteptător”. Mai multe acţiuni sunt necesare pentru a-i proteja pe cetăţeni şi forţele armate, iar cooperarea cu NATO ar trebui intensificată, mai menţionează executivul UE.

Comisia mai precizează că planul va ajuta ţările UE şi partenerii lor să transporte mai eficient trupe şi echipament, să lucreze pentru "o infrastructură mai bine conectată şi protejată" şi să-şi consolideze cooperarea cu Alianţa Nord-Atlantică.

Citit 425 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2022 16:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.