Turcia „respinge” condoleanțele SUA

Turcia „respinge” condoleanțele SUA
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

T​urcia „respinge” condoleanţele SUA, despre care spun că „îi susţin pe teroriştii” kurzi din Kobane (nordul Siriei), a declarat luni ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, la o zi după atentatul soldat cu şase morţi la Istanbul, relatează Barrons și Agerpres. Soylu i-a acuzat pe combatanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi pe anumiţi aliaţi ai lor, susţinuţi de americani, de a fi comis masacrul de duminică la Istanbul.

Poliţia din Istanbul a anunţat luni că a arestat 46 de persoane în legătură cu atacul comis în centrul acestei metropole turce, între care Ahlam Albashir (în foto), o femeie de naţionalitate siriană, suspectată de plasarea bombei, potrivit Reuters. La un prim interogatoriu, femeia a declarat că a fost antrenată de militanţi kurzi din Siria şi a intrat clandestin în Turcia prin regiunea Afrin, din nord-vestul Siriei, controlată în prezent de soldaţi turci şi combatanţi sirieni care susţin Ankara.

Potrivit poliţiei, ea a recunoscut că a acţionat „la ordinul PKK” şi a primit instrucţiuni în acest sens din Kobane, oraş din nord-estul Siriei, situat în apropiere de frontiera cu Turcia, notează AFP.

Tânăra femeie a fost arestată împreună cu alţi suspecţi într-un apartament din Küçükçekmece, o suburbie a Istanbulului. Ministrul turc de Interne a declarat că suspecta se pregătea „să fugă în Grecia”.

Citit 625 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2022 17:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.