Ucraina solicită acces la ancheta desfășurată în Polonia

Ucraina solicită acces la ancheta desfășurată în Polonia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ucraina a cerut miercuri acces la locul din estul Poloniei unde două persoane au fost ucise marţi seară de o rachetă despre care oficiali polonezi şi din cadrul NATO afirmă că a fost o rachetă antiaeriană a armatei ucrainene, relatează Reuters şi AFP.

Cu toate acestea, secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, susţine că Ucraina deţine dovezi despre o ''urmă rusească'' în acest incident, fără a explica la ce se referă. ''Suntem pregătiţi să oferim proba urmei ruseşti pe care o avem'', a scris oficialul ucrainean pe social media.

Într-un mesaj pe Facebook şi Twitter, acesta a mai spus că Ucraina doreşte acces la locul prăbuşirii rachetei, o investigaţie comună cu partenerii săi occidentali şi de asemenea acces la informaţiile pe baza cărora aceştia concluzionează că a fost vorba despre o rachetă lansată de armata ucraineană.

De asemenea, adaugă oficialul, Kievul ''aşteaptă de la partenerii noştri informaţiile pe baza cărora ei au tras concluzia că a fost vorba despre o rachetă ucraineană a apărării antiaeriene.

Citit 488 ori Ultima modificare Duminică, 18 Decembrie 2022 22:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.