Amenințarea nucleară iraniană este ”mai avansată ca niciodată”, avertizează ministrul de externe britanic

Amenințarea nucleară iraniană este ”mai avansată ca niciodată”, avertizează ministrul de externe britanic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul de externe britanic, James Cleverly, a avertizat că ameninţarea din partea programului nuclear iranian este ''mai avansată ca niciodată'', transmite sâmbătă dpa, potrivit Agerpres.

În cadrul unei conferinţe privind securitatea organizată în Bahrain, Cleverly a acuzat regimul de la Teheran de răspândirea ''distrugerii şi a unei băi de sânge'' în întreaga lume.

El a avertizat că armele livrate de Iran ameninţă securitatea în Orientul Mijlociu şi în afara acestei regiuni, dând ca exemplu al influenţei Teheranului atacurile ruseşti cu drone fabricate în Iran împotriva infrastructurii civile din Ucraina.

”Armele furnizate de Iran ameninţă întreaga regiune. Astăzi, programul nuclear iranian este mai avansat ca niciodată, iar regimul a recurs la vânzarea către Rusia de drone înarmate care ucid civili în Ucraina”, a subliniat şeful diplomaţiei britanice.

Oficialul a reafirmat că Londra este ”decisă să lucreze împreună cu ţările prietene pentru a contracara ameninţarea iraniană, a interzice traficul cu arme convenţionale şi a împiedica regimul să achiziţioneze o capabilitate de arme nucleare”.

Citit 428 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Noiembrie 2022 10:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.