Ucraina a fost la un pas de un dezastru nuclear

Ucraina a fost la un pas de un dezastru nuclear
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ucraina a fost "la un pas de dezastru nuclear" după atacurile masive din weekend care au vizat centrala nucleară de la Zaporojie. Zeci de obuze au căzut acolo, unele în apropierea reactoarelor, și au distrus o clădire în care sunt depozitate deșeuri radioactive, scrie Reuters.

Încă nu este clar care parte combatantă este responsabilă pentru exploziile de la centrala nucleară Zaporojie, care se află sub controlul Rusiei de la scurt timp după începutul invaziei. Cine a tras asupra centralei și-a asumat "riscuri uriașe și s-a jucat cu viața multor oameni", a declarat Rafael Grossi, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA). "Am fost norocoși că nu s-a întâmplat un incident nuclear grav. Data viitoare, s-ar putea să nu mai fim atât de norocoși", a declarat Grossi.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a transmis că au fost cel puţin 12 explozii la centrala nucleară de la Zaporojie, sâmbătă seară şi duminică. Şeful AIEA, Rafael Grossi, a declarat că atacurile sunt extrem de îngrijorătoare şi complet inacceptabile.

Citit 1091 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Decembrie 2022 05:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.