Atac armat la Hamburg - Opt persoane, ucise într-un centru religios al Martorilor lui Iehova

Atac armat la Hamburg - Opt persoane, ucise într-un centru religios al Martorilor lui Iehova
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mai multe persoane au fost ucise sau grav rănite într-un atac într-un centru religios al Martorilor lui Iehova din orașul Hamburg, din nordul Germaniei, motivul atacului fiind neclar, a anunțat poliția, relatează Reuters.

Un prim bilanţ oficial al poliţiei consemnează opt morţi, printre care s-ar număra şi atacatorul, potrivit dpa.

Cancelarul german Olaf Scholz a transmis vineri "gândurile" sale victimelor atacului armat şi rudelor acestora, deplângând "un act brutal de violenţă".

"Veşti proaste din Hamburg", a scris Scholz într-un mesaj pe Twitter vineri dimineaţă, în care a subliniat că gândurile sale sunt alături de victime, de familiile lor şi forţele de securitate.

Titulara de la Ministerul de Interne, Nancy Faeser, a reacţionat şi ea pe Twitter. Faeser s-a declarat "bulversată de teribilul act de violenţă săvârşit într-o comunitate a Martorilor lui Iehova din Hamburg" şi a anunţat că autorităţile lucrează în regim de urgenţă la cercetarea acestei crime.

Comunitatea Martorilor lui Iehova s-a declarat vineri "profund întristată" de atacul sângeros comis "împotriva membrilor săi" după o slujbă religioasă care a avut loc joi seara într-un centru al grupului din Hamburg.

"Comunitatea religioasă este profund întristată de teribila crimă comisă împotriva membrilor săi într-o sală Kingdom Hall (lăcaş de cult folosit de Martorii lui Iehova) din Hamburg după o slujbă religioasă", potrivit unui comunicat postat pe site-ul său de internet.

Poliţia germană încearca vineri să stabilească mobilul acestui atac, în care un bărbat înarmat, despre care se crede că a acţionat singur, a ucis mai multe persoane într-un lăcaş de cult al Martorilor lui Iehova din Hamburg, notează Reuters.

"Presupunem că există un singur făptaş", afirmase poliţia târziu joi seara. 'Investigarea motivelor care au stat la baza acestei crime continuă', a adăugat aceasta.

Poliţia germană a declarat că opt persoane au fost ucise, printre care "aparent" şi presupusul autor al atacului, conform dpa.

Anterior ziarul Bild relata că şapte persoane au decedat, iar alte opt au fost rănite în atacul armat din Hamburg (nord), unde se află cel mai mare port din Germania.

Potrivit săptămânalului Der Spiegel, presupusul atacator este un fost membru al Martorilor lui Iehova, în vârsta de aproximativ 30 de ani, care era înarmat cu un pistol.

Germania a fost zguduită de o serie de incidente armate în ultimii ani. În februarie 2020, un atacator cu presupuse legături cu extrema dreaptă a împuşcat mortal nouă persoane, printre care imigranţi din Turcia, în oraşul Hanau din vestul ţării, înainte de a-şi ucide mama şi de a se sinucide.

În octombrie 2019, un bărbat înarmat a ucis două persoane atunci când a deschis focul în faţa unei sinagogi în oraşul Halle (est) de Yom Kippur, cea mai importantă sărbătoare religioasă evreiască.

Citit 930 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Martie 2023 07:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.