Regele Charles, mult mai bogat decât regretata regină Elisabeta

Regele Charles, mult mai bogat decât regretata regină Elisabeta
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O analiză realizată de The Sunday Times sugerează că regele Charles are o avere de 600 de milioane de lire sterline (aproximativ 745 de milioane de dolari), în timp ce mama sa avea o avere personală de aproximativ 370 de milioane de lire sterline (460 de milioane de dolari), relatează Mediafax.

Un fost consilier al regelui a declarat pentru The Sunday Times că Charles a devenit scrupulos cu finanțele sale în urma divorțului de prințesa Diana, în 1996, care l-a costat 17 milioane de lire sterline. Charles a început să economisească profiturile din Ducatul de Cornwall, un imperiu imobiliar controlat acum de fiul său cel mare, prințul William. Valoarea Ducatului de Cornwall a crescut într-un deceniu sub administrarea lui Charles. Acesta a generat profituri de 23 de milioane de lire sterline anul trecut și de 212 milioane de lire sterline în ultimii zece ani. Charles a ales să plătească impozit pe venit pentru aceste venituri, notează Insider.

Cu toate acestea, o mare parte din averea sa provine de la proprietatea de 20.000 de acri Sandringham din Norfolk, care, potrivit estimărilor ziarului, valorează acum 245 de milioane de lire sterline. Reședința și terenurile sale agricole sunt deținute de familia regală de mai bine de 160 de ani.

Castelul Balmoral și cei 50.000 de acri ai săi din Aberdeenshire, Scoția, pe care prințul Albert i-a cumpărat pentru regina Victoria în 1852, se crede că valorează 210 milioane de lire sterline.

Lista din acest an a celor mai bogați britanici va fi publicată în luna mai și este posibil ca regele Charles să îi devanseze pe David și Victoria Beckham, care aveau o avere de 380 de milioane de lire sterline în clasamentul de anul trecut, și pe Sir Elton John, care avea 395 de milioane.

Regele Charles, a cărui încoronare va avea loc pe 6 mai, are reputația unui om "cumpătat", fiind cunoscut faptul că stinge întotdeauna lumina când părăsește o cameră, potrivit unui documentar BBC. De asemenea, el are tendința de a purta aceleași haine, evitând cheltuielile excesive pentru ținute noi.

Citit 438 ori Ultima modificare Luni, 17 Aprilie 2023 14:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.