Joe Biden candidează pentru un nou mandat la Casa Albă

Joe Biden candidează pentru un nou mandat la Casa Albă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele democrat american Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, şi-a anunţat marţi candidatura la alegerile prezidenţiale din 2024, la care s-ar putea înfrunta din nou cu Donald Trump, relatează AFP, Reuters şi dpa, citate de Agerpres. "Candidez pentru un nou mandat", declară Biden, într-un mesaj video publicat pe reţeaua Twitter, însoţit de imagini de la asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021. "Să terminăm treaba", mai spune liderul democrat.

Principalul handicap al liderului democrat, a cărui cotă de popularitate se menţine mediocră, este vârsta sa, notează AFP. Americanii nu au mai ales până acum un preşedinte atât de vârstnic. Joe Biden, care este deja cel mai vârstnic președinte american, va avea 81 de ani în momentul alegerilor, în toamna anului viitor, iar la finalul unui posibil al doilea mandat ar urma să aibă 86 - cu aproape 10 ani mai mult decât speranţa medie de viaţă a bărbaţilor americani.

Totuşi, examenele medicale regulate la care a fost supus în noiembrie 2021 şi februarie 2023 au conchis că starea sa de sănătate este bună şi este clar că Joe Biden dă dovadă de o anduranţă rar întâlnită, jonglând între crize internaţionale şi mari reforme.

Pe de altă parte, Partidul Republican l-a acuzat pe preşedintele american că este deconectat de la realitate, după anunţul candidaturii pentru un nou mandat, relatează AFP. "Biden este complet deconectat de la realitate, dacă el crede că merită încă patru ani la putere, în contextul în care nu a făcut decât să creeze crize", a denunţat şefa republicanilor, Ronna McDaniel.

Citit 352 ori Ultima modificare Marți, 25 Aprilie 2023 17:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.