„Blonda lui Putin”, arestată pe aeroportul din Chișinău

„Blonda lui Putin”, arestată pe aeroportul din Chișinău
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Autorităţile din Republica Moldova au reţinut luni o figură importantă a protestelor de lungă durată ale opoziţiei care cer demisia guvernului pro-european, în timp ce aceasta încerca să părăsească ţara, a declarat procuratura anticorupţie de la Chişinău, informează Reuters.

Marina Tauber - supranumită "blonda lui Putin" - a condus protestele de stradă împotriva preşedintelui ţării, Maia Sandu, care susţine integrarea rapidă în Uniunea Europeană a R. Moldova.

Tauber este un membru important al celui de-al doilea partid de opoziţie din R. Moldova, condus de Ilan Şor, care locuieşte în exil în Israel şi a fost condamnat luna trecută la 15 ani de închisoare în legătură cu o fraudă bancară.

Preşedintele Maia Sandu şi alţi oficiali din R. Moldova spun că rolul lui Tauber în proteste face parte din încercările de a perturba viaţa publică şi de a acţiona în interesul Rusiei.

Tauber se confruntă şi cu acuzaţii de fraudă legate de finanţări ale partidului şi a fost arestată în timp ce încerca să plece în Israel, încălcând ordinele instanţei. Ea a rămas în arest luni seară, conform Parchetului.

Citit 803 ori Ultima modificare Marți, 02 Mai 2023 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.