Jurnalistul Roman Protasevici, răpit și condamnat la închisoare

Jurnalistul Roman Protasevici, răpit și condamnat la închisoare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Roman Protasevici, fostul jurnalist disident arestat în Belarus în 2021 după o interceptare spectaculoasă a unui avion de linie de către regimul de la Minsk, un gest ce a suscitat la vremea respectivă un val de condamnări şi sancţiuni occidentale împotriva administraţiei belaruse, a fost condamnat miercuri la opt ani de închisoare, relatează France Presse.

Potrivit agenţiei de presă oficiale Belta, Stepan Putilo şi Ian Rudik, alţi doi acuzaţi aflaţi în exil în străinătate, au fost condamnaţi în acelaşi dosar, în contumacie, la 20 şi, respectiv, 19 ani de închisoare. Ei sunt vizaţi de o serie de capete de acuzare, între care AFP menţionează apeluri publice la "preluarea puterii", comiterea de "acte teroriste" şi insultă la adresa şefului statului.

Roman Protasevici, 27 de ani, a fost arestat la 23 mai 2021, împreună cu prietena sa Sofia Sapega, după ce un avion Ryanair la bordul căruia cei doi se aflau, întorcându-se din Grecia la Vilnius, a fost interceptat de un avion de vânătoare belarus, ceea ce a suscitat un val de proteste şi de sancţiuni occidentale împotriva regimului belarus.

Citit 578 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Mai 2023 16:31

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Miercuri, 03 Mai 2023 22:05
    5.13.218.***
    Eram ce incerca drangea sa faca... drogatu ala la baza vanzator de bere despuiata!
    Partidele de la guvernare incepand cu cel rujat infect.. deja au incercat multe si au ceva influenta vezi atacul jandarmeirei asupra populatiei pasnice! Inca-i bine! FEREASCA DE COMU(N)ISM!
    0
    0
  • postat de pro ue si nato
    Miercuri, 03 Mai 2023 21:01
    89.39.81.***
    din pacate noi nu realizam in ce lume buna traim... cu bani mai multi sau mai putini nu ne este frica de a spune ce credem. asta e o valoare imensa data noua de democratie.....noroc de U.E, si N.AT.O. fara ei eram intr-o groapa de mizerie..
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.