Fontana di Trevi, colorată în negru

Fontana di Trevi, colorată în negru
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Şapte activişti pentru climă care protestau împotriva schimbărilor climatice au escaladat duminică Fântâna Trevi (Fontana di Trevi) din Roma şi au turnat cărbune lichid în apă pentru a o colora în negru, relatează Reuters.

Protestatarii din gruparea "Ultima Generazione" (Ultima Generaţie) au fluturat bannere cu mesajul "Nu vom plăti pentru combustibilii fosili", şi au strigat "ţara noastră este pe moarte". Poliţişti în uniformă au intrat în apă pentru a-i scoate pe activişti, în timp ce turişti filmau incidentul, iar câţiva dintre privitori le-au adresat insulte protestatarilor, potrivit imaginilor video.

Gruparea "Ultima Generazione" a publicat un comunicat în care cerea stoparea subvenţiilor publice pentru combustibilii fosili şi a afirmat că protestele au legătură cu inundaţiile devastatoare din regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei. Grupul a afirmat că una din patru case din Italia este expusă riscului de inundaţii.

Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a condamnat protestul, ultimul dintr-o serie de acţiuni care au vizat opere de artă din Italia. "Destul cu aceste atacuri absurde asupra moştenirii noastre artistice", a scris el pe Twitter.

Citit 684 ori Ultima modificare Luni, 22 Mai 2023 20:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.