Ungaria pune bețe în roate aderării Suediei la NATO

Ungaria pune bețe în roate aderării Suediei la NATO
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Viktor Orban a declarat că guvernul său se opune aderării Suediei la NATO, afirmând că relațiile dintre Budapesta și Stockholm trebuie îmbunătățite înainte de a aproba o astfel de mutare. „Relațiile politice dintre Ungaria și Suedia sunt îngrozitor de proaste", a spus el, adăugând că „nu vrem să importăm conflicte în NATO”.

Noile sale comentarii vin după ce Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Budapesta, a afirmat la sfârșitul lunii martie că parlamentarii ungari așteaptă din partea guvernului suedez ca membrii acestuia să renunţe la obiceiul de a emite păreri critice despre executivul ungar şi statul de drept din Ungaria, pentru ca legislativul de la Budapesta să ratifice în schimb aderarea Suediei.

„Unii parlamentari ungari nu se simt confortabil (faţă de această aderare), pentru că ei au văzut în ultimii ani cum unii membri ai guvernului suedez şi-au făcut un obicei din a pune mereu la îndoială starea democraţiei în Ungaria, au jignit întruna alegătorii şi parlamentarii ungari, şi odată cu ei întreaga Ungarie”, a declarat oficialul ungar.

Câteva zile mai târziu, Zoltan Kovacs a afirmat că „remedierea situației va necesita eforturi de ambele părți”.

Citit 399 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2023 18:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.