Un deputat francez a jucat „la păcănele” banii publici

Un deputat francez a jucat „la păcănele” banii publici
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fostul deputat francez Henri Jibrayel, în vârstă de 71 de ani, a fost condamnat marţi la cinci ani de închisoare, din care doi cu executare, pentru că a jucat la cazinou pe bani primiţi de la Adunarea Naţională, informează AFP. Fostul reprezentant socialist al departamentului Bouches-du-Rhone din sud-estul Franţei va putea totuşi să execute detenţia la domiciliu, purtând o brăţară electronică pentru localizare.

Sentinţa Curţii de Apel din Aix-en-Provence a fost mai dură decât cea din prima instanţă, menţinând totodată deciziile din 2020 şi 2021 ale tribunalului corecţional din Marsilia, care îi interzisese fostului politician să fie ales timp de cinci ani.

În primul dosar, referitor la organizarea de mini-croaziere pentru bătrâni din circumscripţia sa, în scopuri electorale, Jibrayel a primit trei ani de închisoare, din care un an şi trei luni cu executare, pentru abuz de încredere şi primire de foloase necuvenite, în loc de doi ani şi şase luni, din care zece luni cu executare.

În al doilea, pentru deturnare de fonduri publice - jocurile de noroc cu banii primiţi ca deputat - el fost condamnat acum la doi ani de închisoare, din care nouă luni cu executare, în loc de un an de detenţie, din care şase luni cu executare.

La aceste pedepse se adaugă obligaţia de a returna Adunării Naţionale 18.500 de euro, reprezentând daune materiale şi dobânzile aferente.

Jibrayel, în prezent retras din viaţa publică, a declarat după condamnarea de marţi că intenţionează să facă recurs în casaţie în ambele dosare în care este implicat, pentru a "dovedi că este cinstit". El recunoscuse deja că este dependent de jocurile de noroc şi ceruse cazinoului să îi interzică accesul.

Citit 688 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2023 17:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.