Atac cu drone asupra Moscovei

Atac cu drone asupra Moscovei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Capitala rusă a fost vizată la primele ore ale dimineţii de marţi de un rar atac cu drone, care a provocat pagube "minore" mai multor clădiri, fără să fie înregistrate victime, a transmis primarul Moscovei, Serghei Sobianin, citat de AFP, Reuters şi EFE.

Sistemele de apărare antiaeriană au distrus mai multe drone la apropierea lor de capitala rusă, au declarat marţi dimineaţă oficiali ruşi. Nu este clar deocamdată cine a lansat aceste drone. Mai multe canale de mesagerie Telegram din Rusia au raportat că între patru şi zece drone au fost doborâte la periferia Moscovei şi în regiunea sa extinsă. Moscova şi regiunea sa, situate la peste 1.000 de km de Ucraina, au fost până în prezent rareori vizate de atacuri cu drone de la începutul conflictului, chiar dacă acest tip de atacuri s-a înmulţit în alte părţi ale Rusiei.

Acest atac urmează celui desfăşurat la Kiev, în Ucraina, de drone ruseşti, în cursul nopţii de luni spre marţi, al treilea în 24 de ore, care s-a soldat cu cel puţin un mort, potrivit primarului Vitali Kliciko. Luni, atacuri ruseşti în plină zi au provocat panică în capitala ucraineană, care a fost atacată de nenumărate ori de la începutul lunii mai.

Acesta este cel mai grav atac asupra Moscovei de la atacul din noaptea de 2 mai asupra Kremlinului, efectuat, de asemenea, cu ajutorul dronelor, pe care conducerea rusă l-a atribuit direct Ucrainei.

Un consilier al preşedintelui ucrainean a negat că Kievul ar fi fost implicat direct în atacul cu drone de marţi asupra Moscovei, dar a afirmat că Ucraina urmăreşte evenimentele cu interes şi se aşteaptă la o creştere a numărului atacurilor de acest tip.

Citit 496 ori Ultima modificare Marți, 30 Mai 2023 15:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.