Emmanuel Macron, sprijin pentru Republica Moldova

Emmanuel Macron, sprijin pentru Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat, la Chişinău, că are încrederea că Republica Moldova va accelera pe drumul său de aderare la Uniunea Europeană, iar reformele care sunt implementate aici sunt susţinute plenar la nivelul UE, relatează Moldpres. El a menţionat că aderarea R. Moldova la UE nu este doar realizabilă, ci este "un fapt care urmează să fie împlinit".

"Sunt mândru că, pe perioada preşedinţiei franceze a UE, Moldova şi Ucraina au devenit ţări candidate. Când am făcut acest gest pentru Ucraina, am ştiut că nu putem lăsa Moldova la o parte. Am încredere mare în capacitatea Republicii Moldova de a avansa cu rapiditate şi a obţine notorietate", a adăugat Macron.

Preşedintele francez a specificat că garantarea securităţii pe continentul european reprezintă un deziderat important pentru comunitatea europeană şi acesta a fost reiterat de liderii europeni în cadrul discuţiilor purtate pe platforma celei de-a doua ediţii a summitului Comunităţii Politice Europene (CPE). El a catalogat reuniunea de joi drept una de succes şi a felicitat autorităţile moldovene.

Citit 438 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 15:52

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Stan Patitul
    Vineri, 02 Iunie 2023 19:52
    91.51.88.***
    Dupa intrarea in UE, , moldovenii au sa ajunga mai rau ca noi... Gata cu traficul de tigari si peste afumat. O sa-i bage si pe ei in mocirla consumului de proast calitate, pentru tarile din Est. Cat au sa regrete dupa produsele lor Bio...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.