Moartea lui Silvio Berlusconi, sfârșitul unei epoci

Moartea lui Silvio Berlusconi, sfârșitul unei epoci
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fostul şef al guvernului italian Silvio Berlusconi, miliardar controversat ale cărui probleme cu justiţia şi scandaluri sexuale au ţinut prima pagină a ziarelor de-a lungul timpului, a murit la 86 de ani, relatează AFP, Reuters, Ansa şi DPA. De trei ori prim-ministru şi fost lider al partidului Forza Italia, Silvio Berlusconi s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate în ultimii ani.

Magnatul media, cu o avere estimată la aproximativ 7 miliarde de dolari (6,4 miliarde de euro), purta un stimulator cardiac încă de la 70 de ani, iar în 2016 a suferit o intervenţie chirurgicală pe cord pentru înlocuirea valvei aortice şi supravieţuise unei lupte cu cancerul la prostată.

"Este sfârşitul unei epoci", a declarat Guido Crosetto, ministrul italian al Apărării, care a spus: "Îl iubeam mult. La revedere, Silvio!"

Aflat sub tratament în spitalul "San Raffaele" din Milano pentru leucemie, el s-a internat vineri după ce mai fusese spitalizat de câteva ori. Potrivit mass-mediei italiene, Berlusconi nu mai răspundea în ultimul timp la tratamentul împotriva cancerului. Berlusconi, a cărui viaţă se confundă cu istoria Italiei din ultimii 30 de ani, era membru al Senatului italian, dar nu a avut un rol guvernamental în coaliţia conservatoare a Georgiei Meloni, care conduce în prezent ţara.

Adorat sau detestat, amator recunoscut de femei mult mai tinere decât el, inclusiv de call-girls, el s-a văzut implicat în numeroase procese legate de controversatele sale petreceri "Bunga Bunga". Pe plan extern, Berlusconi este cunoscut pentru seria de scandaluri în care a fost implicat, gafele devenite legendare şi procesele şi acrobaţiile sale diplomatice repetate.

Citit 494 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 15:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.