Franța va intensifica sprijinul militar pentru Ucraina

Franța va intensifica sprijinul militar pentru Ucraina
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele francez Emmanuel Macron a confirmat începutul contraofensivei armatei ucrainene împotriva forţelor ruse, estimând că aceasta va dura "câteva săptămâni, chiar luni", relatează AFP. "Ne dorim" ca această contraofensivă să aibă "un succes cât mai mare, pentru ca apoi să declanşăm o fază de negocieri în bune condiţii", a subliniat preşedintele francez.

Emmanuel Macron a confirmat, de asemenea, că Franţa va continua să-şi "intensifice" ajutorul militar acordat Ucrainei. "Am intensificat livrările de arme şi muniţie, vehicule blindate, de suport logistic", a amintit el, precizând că, de asemenea, s-a asigurat întreţinerea echipamentelor avariate în cursul luptelor. "Vom continua conform calendarului pe care i l-am dat (preşedintelui Zelenski), în următoarele zile şi săptămâni", a adăugat şeful statului francez. "Războiul de agresiune purtat de Rusia este deja un eşec strategic şi geopolitic pentru agresor", a insistat preşedintele Macron, citat de AFP.

Citit 518 ori Ultima modificare Marți, 13 Iunie 2023 19:02

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de macarie banu
    Miercuri, 14 Iunie 2023 16:38
    89.137.225.***
    da' bineinteles ca tanti Franta va ajuta in continuare......dupa razboi "prada" se va imparti in functie de cat si cum a ajutat fiecare. Si Romania a fost "ajutata" cu dezvoltarea dupa piesa de la Guliver numita revolutie,nu!?......vorbesc de lapte,branza,carne,oua,cele mai bune ape minerale care pl
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.