Australia blochează construirea noii ambasade a Rusiei

Australia blochează construirea noii ambasade a Rusiei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Anthony Albanese a anunţat joi că guvernul australian se va opune construirii unei noi ambasade a Rusiei în apropierea sediului Parlamentului din Canberra, invocând un risc de securitate naţională, informează AFP, citată de Hotnews. "Guvernul a primit sfaturi de securitate foarte clare cu privire la riscul prezentat de o nouă prezenţă a Rusiei atât de aproape de Parlament", a declarat premierul Albanese.

Rusia are închiriat în prezent un teren lângă Parlamentul Australiei din Canberra. Guvernul a încercat deja, fără succes, să anuleze acest contract de închiriere, semnat în 2008.

Premierul Anthony Albanese a anunţat că, după ce a explorat în zadar toate căile legale posibile, vor fi votate noi legi de către Parlament pentru a bloca construcția Ambasadei Rusiei pe acest teren. "Acţionăm rapid pentru a ne asigura că locul închiriat nu devine o prezenţă diplomatică oficială", a spus şeful guvernului australian.

În opinia ministrului australian de Interne, Clare O'Neil, noua ambasadă pe care Rusia doreşte să o construiască constituie o ameninţare evidentă la adresa securităţii naţionale a ţării. "Principala problemă a planului pentru o a doua ambasadă a Rusiei în Canberra este amplasarea acesteia", a spus ea. "Locul este direct adiacent clădirii Parlamentului".

Actuala ambasadă a Rusiei se află în cartierul Griffith, din sudul oraşului.

Citit 467 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2023 18:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.