Moscova menține măsurile antiteroriste

Moscova menține măsurile antiteroriste
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Măsurile antiteroriste rămân în vigoare la Moscova și în zonele adiacente, la o zi după haosul creat de înaintarea coloanelor militare ale grupării Wagner. Pe autostrada din sudul capitalei Rusiei este plin de patrule de poliție. Sunt restricții și la aproape 500 de kilometri depărtare de Moscova, în regiunea Voronej, potrivit Agerpres.

Ample patrule de poliţie au fost desfăşurate de-a lungul drumului principal care duce la ieşirea de sud din Moscova. În regiunea Moscovei, restricţiile de trafic pe autostrada care leagă Moscova de Rostov (sud-vest) au fost, de asemenea, menţinute duminică, potrivit unei declaraţii a agenţiei Avtodor, care se ocupă de autostrăzile din Rusia, citată de TASS.

Comitetul Naţional Antiterorism (NAK) a ordonat sâmbătă un "regim de operaţiuni antiteroriste" la Moscova, în regiunea acesteia, precum şi în regiunea Voronej, la graniţa cu Ucraina, după ce Evgheni Prigojin a anunţat un marş al luptătorilor săi spre capitala rusă. Acest regim conferă puteri sporite agenţiilor de aplicare a legii, inclusiv pentru a desfăşura operaţiuni poliţieneşti. Astfel, secţiuni mari ale autostrăzii dintre Rostov şi Moscova au fost blocate şi au fost introduse controale de identitate şi de vehicule pe drumuri.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a decretat că luni va fi o zi liberă în contextul situaţiei "dificile".

Sâmbătă seară, Evgheni Prigojin a anunţat că oamenii săi se "întorc" în taberele lor pentru a evita "o baie de sânge", după negocieri cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko.

Citit 736 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 16:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.